„1 od 5 miliona“ u Čačku: Osuđujemo napad na novinarku portala, SNS je licemerna

0
377

ČAČAK – Reagujući na prozivke iznete u saopštenju SNS organizatori protesta „1 od 5 miliona“ su odgovorili naprednjacima.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI

Poštovani sugrađani,

Najnovije saopštenje Povereništva SNS Čačak pokazalo je na koliko niske grane mogu pasti svi ti ljudi, služeći se najgorim podmetačinama, a njihovo licemerje ostaće u analima srpske političke scene.

Draga gospodo naprednjaci, naravno da osuđujemo napad na novinarku Epicentarpres-a, i naravno da bi trebalo da neometano obavlja svoj posao, za šta se mi borimo.
Ali da vas podsetim na neke činjenice: Nismo mi ti koji su zapalili novinaru kuću, već vaš naprednjački predsednik opštine Grocka. Nismo mi ti koji su prebijali novinare na inauguraciji vašeg predsednika, već vaši batinaši. Nismo mi ti koji su devedesetih pretili novinarima da će im se ostvetiti kad-tad i donosili zakone koji su imali drakonske kazne za nezavisne novinare, već vaš predsednik. Nismo mi ti koji su ukinuli Utisak nedelje, Mentalno razgibavanje, oterali Ivana Ivanovića sa Prve, okupirali RTS, već vaša cenzorka politika.

Kada smo kritikovali RTS nismo mislili na dopisništvo koje dolazi na proteste i šalje priloge, već na Bujoševića i Stefanovića koji zabranjuju da njihovi prilozi sa protesta iz Čačka budu objavljeni. Jer znaju da kad Čačak ustane to odjekne u celoj Srbiji.

I na kraju, s obzirom na to da sam završio osnovne studija novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, vrlo dobro znam šta je novinarska profesija, u kakvoj se situaciji nalazi, kao i što znam da su vaši čačanski poglavari odlazili u Beograd da se žale na rad lokalnih medija u Čačku i da svakodnevno zovete i pritiskate lokalne medije da spinuju o protestima i da ne izveštavaju objektivno, ali vas boli što oni ne podležu pritiscima.

Ovo vam nisu republički mediji i čačanska javnost vam neće dozvoliti da ih cenzurišete, kao što vam ni mi nećemo dozvoliti da ubacujete svoje ljude koji će maltretirati novinare, samo da bi se diskreditovali protesti.

Vidimo se u petak!

U ime organizatora protesta,
Radiša Ćeriman,
Diplomirani novinar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime